Verkeersactieve school !

10 op 10

De veiligheid van al onze kinderen, klein of groot, vinden we een topprioriteit. We willen als school een goede partner zijn in de verkeersontwikkeling van elke kleuter, van elke leerling. Daarom werken we mee aan de mooie doelstellingen van 10 op 10 van onze provincie. Van ons wordt gevraagd om een goede leerlijn op te bouwen vanaf de kleuterschool tot in het zesde leerjaar. Maar...daarvoor hebben we aangepast materiaal nodig. De organisatie 10 op 10 van onze provincie geeft scholen de kans om materialen aan te schaffen die zij dan financieel ondersteunen. Zo hebben we 15 nieuwe kleuterloopfietjes kunnen kopen met steun van 10 op 10. Onze kleuters zijn uiteraard zeer blij met dit zeer functionele materiaal. Het geeft onze jongsten de kans om evenwicht te leren zoeken en alzo sneller te leren fietsen.

Veilig naar school

Fout- en dubbelparkeren voor de schoolpoort zorgt voor onnodige files en is bovendien gevaarlijk. Er is parkeerplaats vlakbij en je kind kan onder begeleiding de straat oversteken.
Door samen met de fiets naar school te komen, geraakt je kind vertrouwd met echte verkeerssituaties en leert het veilig fietsen. Dat is een ideale aanvulling op de verkeerslessen op school.

Een greep uit het lessenpakket verkeersopvoeding

Dodehoek

Verkeersles de straat oversteken

Fietsvaardigheid

Verkeerspark

Fietsreparatie/-onderhoud

Strapdag

 

Homepagina | Contacteer ons | Privacy-beleid - (c) 2008 Basisschool Heilige Familie, Kesselsesteenweg 1 / Kriekenstraat 14, B-2500 LIER